"hitlerszalonna" házilag (sütésálló lekvár házilag)

2018-03-28

sponsored links

Tegnap vagy egy órát kutakodtam a neten - a sütésálló lekvár érdekelt -, mert hókiflit akartam sütni, lekvárosat többek között. De nem találtam. Én hagyományosan teszem el a lekvárjaimat és dzsemjeimet, zselésítõszerek nélkül, így az állaguk sem túl sûrû, ezért például a hókiflibe sem használhatók.




De megcsináltam, nagyon egyszerû. A lekvárt vagy dzsemet forraljuk fel, és jó sok étkezési keményítõvel sûrítsük be. És ennyi, kipróbáltam, valóban sütésálló. Az állaga a jó sûrûtõl a "hitlerszalonnáig" változtatható, attól függõen, mennyi keményítõt adunk a lekvárhoz. Én most az utóbbi állagára törekedtem, mert a hókiflihez nagyon sûrû lekvár kell, hogy ne follyon szanaszét a sütésnél. Receptet nem tudok megadni, mert függ a lekvár sûrûségétõl is, meg attól is, milyen sûrûre akarjuk a készterméket. Most egy 3 decis üvegnyi dzsemhez adtam 2 púposabb evõkanál étkezési keményítõt, körülbelül 1,5 dl hideg vízben oldva. Vághatóan sûrû lett. És a hókiflibe tökéletes. Eztán buktát is sütök majd...
Arra figyeljünk, hogy ne túl sok vízzel keverjük el a keményítõt, hogy a lekvárt ne nagyon higítsuk el, maradjon meg az íze.


Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2018/03...

sponsored links

Keres?s